Paine de secara cu seminte

de Sim0na in Piine, 18 Apr 2012 | 7943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina secara
  • 200 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • ulei de masline ptr uns tava
  • mac
  • susan
  • seminte floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.

Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute.

Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute pana a crescut.

Cu o pensula imnuiata in apa, am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba.  Dat dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

19.04.2012, 13:39

RuxyRux, da ai si tu la painici... Am furat si eu reteta la cateva Nu stiu cum esti tu.. dar eu vesnic sunt in cautare de retete de paine!

mamaieelena 1

19.04.2012, 14:35

imi place painica ta

Sim0na 1

19.04.2012, 22:09

mamaieelena, multumesc!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb